A VIBROTECH HUNGARY KFT az LPG SYSTEMS kizárólagos magyarországi forgalmazója a disztribútori státusz minden jogával felruházva.

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y zs

A

Adipocyte

A zsír tárolásáért (lipogenezis) és bontásáért (lipolízisért) felelős sejt.

B

Béta receptorok

A zsírszövetben található béta-receptorok olyan adipocita membrán-receptorok, amelyek stimuláció hatására fokozzák a lipolízist.
A zsírsejtek falán elhelyezkedő receptorok, amelyek az endermologie® stimuláció hatására élénkítik a lipolízist.

Bőr

Több szöveti rétegből (felhám, irha, bőralja) álló szerv. Egyéb funkciók mellett a test védelmét biztosítja.
A bőr emellett védő barrierként funkcionál a nap károsító sugaraival szemben.

Ezek a sugarak stimulálják a melanocitákat, melynek eredménye a bőr barnulása.

Az LPG technikáinak egyik kulcsfontosságú célzott területe a bőr.

Bőröregedés

Fokozatos és nem visszafordítható folyamat, mely módosítja a test struktúráit és funkcióit az idő múlásával.

Az LPG technikák a szövetek idősödése ellen harcolnak, stimuálva a sejteket - a zsírsejteket és a fibroblasztokat -, hogy az arc és az alak fiatalos legyen.

C

Cellulite

Jellemzően női elváltozás, amelyre a bőr felszínén lévő gödröcskék jellemzőek; intenzitása változhat, és elsősorban a csípő-comb területén (fenék és comb) fordul elő; ellenálló az alacsony kalóriatartalmú étrenddel és a testmozgással szemben is.

A hölgyek bőraljában lévő túlzott mértékű zsírlerakódás okozta gödrös bőrfelület, amelyet a hipodermisz falának (szepta) húzó hatása és az szövet összenyomódása okoz.

D

Dermisz (irha)

A bőr középső rétege, mely az epidermiszt választja el a hipodermisztől. Elsősorban rostos fehérjékből (a bőr erősítő és rugalmasító kollagén- és elasztikus rostokból), sejtekből (fibroblasztok és immunsejtek), valamint egy, a hidratáltságért felelős anyagból, a hialuronsavból áll.

A rostos fehérjék az epidermisz szilárd alapjaként szolgálnak.

Az dermisz az endermologie® általi feszesítés és drenázs elsődleges célrétege.

Drenázs

Segíti az anyagcsere maradványok elvezetését a szervezetből.

Az endermologie® és az endermothérapie™ technikák kapcsán használt kifejezés, a nyirokrendszer stimulációja és a nyirokdrenázs felgyorsítása témában.

E

Elasztin (természetes elasztin)

A fibroblasztok által termelt kötőszöveti fehérje, amely a szövetek rugalmasságát biztosítja.

Természetes szintézisét fokozhatjuk a sejtek stimulálásán keresztül.

A különféle elasztintípusok között a stimulálás révén oxitalán is termelődik, mely az öregedés miatt eltűnik. endermologie®

e

endermologie®

Exkluzív sejtstimulációs technika, mely endermologie® megoldást használ; az LPG® 1986-ban alkotta meg, hogy nem-agresszívan tudja kezelni és átalakítani a kötőszövetet, kozmetikai vagy terápiás célokkal. Csak az LPG® szabadalmazott eszközeivel biztosítható.

LPG Systems védjegye.

endermowear

Az LPG® ruházata, mely a teljes testfelületet lefedi, megkönnyíti a görgők haladását, optimalizálja a kezelés minőségét, gondoskodik a vendég intim testrészeinek megfelelő fedéséről, higiénikus, és a kezelendő lipo-zónákat is megfelelően kiemeli.

A ruha több méretben kapható, női és férfi változatban. LPG® szabadalmazott modellek.

Az LPG endermowear™ használata előfeltétele a garanciának, amennyiben a gép meghibásodna!

endermologie® arckezelő szett

LPG személyre szóló Lift kamra szett az endermologie® arckezelésekhez; optimális higiéniát és minőségi kezelést biztosít a vendégeknek.

Kétféle endermologie® arckezelő szett létezik:

– Az első generációs arc endermologie® Kit™, amely 3 Lift kamrát tartalmaz (TML10, TML20, TML30)

Az új arc endermologie® Kit™ [2] (legújabb generáció, 2013 - új LPG® Ergolift szabadalom), amely 2 Lift kamrát (Lift 10 és Lift 20) tartalmaz

Figyelem: A fertőtlenítő kendő csak legalább 5 percnyi használat után fejti ki hatását a csírákkal szemben! 

Egészséges bőr

A fiatal és egészséges bőr számos előnyt hordoz.

Ezen tulajdonságok között néhányat az endermologie® segítségével vissza tudunk állítani és fenn tudunk tartani: feszesség, rugalmasság, puhaság, hidratáció, mikrokeringés, ráncok csökkentése, cellulit, felhalmozódott zsír kezelése, stb.

E

Epidermisz

Az irha (dermisz) feletti felszíni bőrréteg. 
Az epidermisz 5 sejtrétegből vagy egymáson elhelyezkedő rétegből áll, amelyeket a dermisz táplál, diffúzió útján.

Ahogy idősödik, úgy jelennek meg a ráncok és az idősödés más jelei.

F

Fibroblaszt

Kötőszöveti anyasejt, amelynek szerepe a kollagén- és elasztinrostok, valamint a hialuronsav szekréciója.
Ez a folyamatot élénkíti az endermologie®.

Finom, felszíni ráncok

Felszíni ráncok (sekély ráncok) találhatók a szem mellett (szarkalábak) és a száj körül (cigarettaráncok).

Feszesítés

A bőr feszességének és elaszticitásának visszaállítása, a természetes kollagén és elasztin termelésének fokozásán keresztül.

Az endermologie® technikának a meglazult, megereszkedett, fáradt bőrre gyakorolt hatásához tartozó kifejezése. Segítségével a bőr visszanyeri feszességét és elaszticitását.

Fenék formája

Ezt a speciális részt a két farpofa közti rés és a két farpofa alatti ív adja, melyet az endermologie® testkezelés képes átalakítani, különösen a Roll Up™ használatával.

G

Galenikus formulák

A kozmetikai tudomány hétféle különböző formulát alkalmaz. Ezeket három kategóriába sorolhatjuk:

– Diszperziók (emulziók, szuszpenziók, aeroszolok, habok, szérumok, stb.). A kozmetikai termékek kb. 60%-át képviselik
– Vizes formák (krémek, gélek és micellás oldatok), amelyek kozmetikai termékek kb. 20%-át teszik ki
- Vízmentes formák (balzsamok, porok, olajok és kenőcsök), amelyek a kozmetikai termékek fennmaradó 20%-át teszik ki

Görgők (LPG görgők)

Az LPG® exkluzív, szabadalmazott technológiája, mely két független motorizált görgővel és egy szívókamrával ellátott kezelőfejeket használ.

A görgők befelé és kifelé is tudnak forogni, egymással ellenkező irányba forogni, teljes mértékben konfigurálható sebességgel, a kezelés céljának függvényében. Az eredmény: többféle bőrredő képzés, változó vastagsággal és mélységben, a specifikus esztétikai vagy terápiás célnak megfelelően.

Roll In™, Roll Out™, Roll Up™.

H

Hertz

A frekvencia mértékegysége a nemzetközi mértékegységrendszer (IS) szerint. Másodpercenként egy rezgésnek felel meg (rövidítése: Hz). Szekvenciális egység, amely a másodpercenkénti ciklusok számát jelenti.

Az LPG Roll és Lift technika sokszor követi ezt a szekvenciát, ezáltal képesek a szövetek szakaszos emelésére. Ennek eredménye a célzott sejtstimuláció, amely feszesíti a bőrt, elvezeti a nyirkot, tömöríti, vagy gyorsítja az izmok felépülését.

Hialuronsav

A hialuronsav erőteljes hidratáló anyag, mely a bőrt elasztikussá teszi. Képes a bőrt feszessé, simábbá, ránctalanabbá tenni.
A hialuronsav valójában kicsi, vízzel teli "tasak", amelyet testünk fiatal korban állít elő, de sajnos apránként kiürül az öregedés során.

A hialuronsav mintegy szivacsként működik: felszívja saját súlyának 1000-szeresét víz formájában és újjáépíti a bőrt. Gyógyító tulajdonságokkal is bír, és szerkezetátalakító hatása kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr sűrűségének és a bőr feszességének megtartásában.
Összefoglalva: segít a bőr gyógyulásában, a víz megtartásában, a bőr hidratáltan tartásában.

Megjegyzés: az endermologie® arckezelés technikával előállított hialuronsav 100%-ban természetes (endogén), szemben az injekcióval bejuttatott (exogén) hialuronsavval és a kozmetikumokban lévő szintetikus formákkal.

Az endogén hialuronsavat a szervezet állítja elő (a fibroblasztok termelik), az exogén hialuronsavat baktérium állítják elő (és krémekkel, injekciókkal juttatják a szervezetbe).

Hipodermisz (bőralja)

A bőr mély sejtrétege. Zsírsejtekből, erekből és idegekből áll, és megvédi a testet a sokkoktól, illetve tárolja a testzsírt.
Képlékeny állagával a bőralja pufferként szolgál a dermisz és az alatta elhelyezkedő mobil struktúrák (izmok, inak, stb.) között.

Egy réteg zsírt tartalmaz, mely közvetlenül a bőr alatt (epidermisz és dermisz alatt) található. Elválasztó rendszere más a hölgyek esetében (függőleges falak) és az uraknál (ferde falak).

K

Kollagén (természetes kollagén)

A kollagén természetes fehérje, melyet a fibroblasztok termelnek. Ez ad a testnek formát, a kötőszövet elsődleges építőeleme. A testünket ez a rostos kötőszövet tartja össze. A kollagén által erősek szerveink és szöveteink. A kollagén emellett feszességet biztosít a bőrnek.

 Természetes szintézisét fokozhatjuk a sejtek stimulálásán keresztül (endermologie®).

A fibroblasztok mechanikus, természetes és nem agresszív stimulálása 100%-ban természetes kollagént és elasztint termel.

Kötőszövet

Viszonylag erős rostos szövet az emberi testben, amelynek szerepe a körbevett szervek védelme és a bőrkohézió - szilárdság és rugalmasság - biztosítása, valamint az inak, a fascia, az ízületek és a csontozat erősítése.

Ez a szövet kollagénrostokból, elasztikus rostokból és retikuláris rostokból áll (nagyon vékony kollagén rostok, amelyek a vastagabbakhoz kötődnek).

L

Lipolízis

Természetes reakció, amikor a zsír felszabadul, hogy energiát biztosítson a szervezetnek.

Az endermologie® technika a bőr gyengéd és kellemes mechanikus stimulálásán alapszik, és természetes úton indítja be a lipolízis folyamatát a célzott zsírszövetben.

O

Oxitalán rostok

Az elasztinok csoportjába tartozó kötőszöveti fehérjetípus, amely az életkor előrehaladásával eltűnik, de az endermologie® technika hatására regenerálódik.

Az oxitalán rostok a fiatal és feszes bőr esszenciálisan fontos összetevői.

P

"Palpate roll" technika és az endermologie® összehasonlítása

A "palpate roll" technika az a hagyományos masszázstechnika, melynek során a bőrt sokszor kellemetlenül megcsípik és meghúzzák. Elődeink ezt a technikát alkalmazták a cellulit kezelésére, és most a hegszövet kezelésének egyik alapmozdulata, javítja a keringést, puhít és csökkenti a rostosodást.

Az LPG® Mécano-Stimulation™ nagyon eltér a hagyományos "palpate roll" technikától, bár eredetileg az inspirálta. Az LPG® Mécano-Stimulation™ olyan mechanikus stimuláció, mely gyengéden beszívja a bőrt a kezelőkamrába, és két független, motorizált görgővel masszírozza. A különböző görgőbeállítások (Roll In™, Roll Out™, Roll Up™) a bőrt akár 300-féle eltérő módon tudják masszírozni - ezt kézzel elvégezni lehetetlen lenne.

R

Ráncok

A ráncok a dermiszben bekövetkező törések eredményeként jelennek meg. Akkor alakulnak ki, amikor a dermisz szerkezete a meglazulás miatt megváltozik.

Egyes ráncok már nagyon korán jelentkeznek, és közvetlenül kapcsolódnak az arcizommozgásokhoz; mások az öregedéssel kapcsolatosak, amikor a dermisz kollagén, elasztin és hialuronsav hiánya miatt elveszíti tömörségét.

Az endermologie® alkalmazható a bőr újratömörítésére, illetve a ráncok visszafordítására, a kisimítás, a feltöltés által.

  • Példák a mimikai ráncokra: nazolabiális redő (amely az orrtól a száj sarkági fut), glabella (a szemöldök között), homlokráncok (a homlokon lévő vízszintes vonalak), "bunny" ráncok (az orr oldalán) és az ún. cigarettaráncok (függőleges vonalak a száj körül).
  • Az idősödés miatt kialakuló ráncok példái: szájzug ránc (a nazolabiális résztől az arc aljáig fut, a finom ráncok
    (pl. szarkalábak), száj körüli ráncok, amit cigarettaráncként is ismerünk.

S

Szepta

Hipodermiás kötőszöveti "fal", a cellulit gödrös megjelenését okozza.

A Roll Up™ hatására ezek a falak természetesen felpuhulnak és áteresztőbbé válnak.

Simítás

A bőr egyenletes megjelenésének biztosítása.

Az endermologie® testkezelő technikájához társított kifejezés, a cellulit gödrös megjelenítésének csökkentése kapcsán: a bőr megjelenése egyenletes, homogén, felszíni tökéletlenségek nélkül.

U

Újratömörítés

A dermisz tömörségének növelése a kollagén és elasztin rostok átmérőjének és számának (ideértve az oxitalán rostokat is) és a hialuronsav mennyiségének növelésén keresztül.

Az endermologie® módszernek köszönhetően a dermisz tömörségének növelése lehetséges: a kollagén és elasztin rostok átmérőjének és számának, ideértve az oxitalán rostokat is, illetve a hialuronsav mennyiségének növelésén keresztül.

Újraformázás

Az alak precíz és célzott módon történő újraformázása, az előnytelen domborulatok megszüntetésével a kívánt helyeken, a test vagy az arc ideális alakjának helyreállításához.

Az endermologie® technikájához tartozó szó, mely a test és az arc volumenének és domborulatainak újradefiniálásában betöltött szerepére utal.

Farizom, has, orca, szemöldök, ajkak - ezek a Roll vagy a Lift masszázs beállítással újraformázott fő területek.

Z

Zsír

Anatómiai szerkezet, amely a bőr alatti zsírsejtek (adipociták) rétegéből áll.

Kétféle zsír létezik. Az egyik típus a hipodermisz és a szepták "csapdájába" került zsír, ez okozza a cellulitot. A másik típus a felesleges zsírlerakódás, amely sokkal mélyebben halmozódik fel, a test specifikus részein.

Ez a felesleges zsír, illetve a cellulit, ellenáll a mozgásnak és diétázásnak, viszont jól reagál az endermologie® sejtstimulálásra.

Zsírbontás

A lipolízis fokozásával történő zsírmennyiség csökkentés

Az endermologie® testkezelő technikájához tartozó szó, mely a Roll In™ hatáson keresztül kiváltja a természetes lipolízist.
Megjegyzés: az endermologie® arckezelés során szintén használjuk ezt a hatást, a toka kezelése kapcsán.